Mědvědí tlapky (babiččiny)

Suroviny

Varianta I:
300 g hladké mouky
250 g másla
250 g moučkového cukru
70 g strouhaných oříšků
2 žloutky
trochu skořice
citronová kůra

Varianta II:
320 g mouky
250 g másla
180 g moučkového cukru
140 g strouhaných oříšků
skořice
4 hřebíčky
4 nová koření
2 žloutky

recept nemá fotografii

Postup

Odvážíme si kvalitní hladkou mouku, přidáme cukr a máslo nakrájené na kousky. Oříšky lze namlet nebo nastrouhat (podle zvyklostí). Dále přidáme dva žloutku, skořice tak na špičku příborového nože a strouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu. Vše zpracujeme rukama v hladké a lesklé těsto. Necháme odpočinout v chladnu alespoň dvě hodiny.
Pro varintu II samozřejmě hřebíčky a skořici roztlučeme v hmoždíři nebo umeleme na strojku na koření.
Kousek těsta natlačíme do formičky tak, aby uprostřed bylo těsta méně než na okrajích. Důlek se vyplní při pečení. Pečeme ve středně zahřáté troubě do chvíle, kdy začnou okraje formiček růžovět. Vyklápíme velmi opatrně (lámou se) ještě teplé a ihned obalujeme v moučkovém cukru.
Upozornění: Toto cukroví pečeme s předstihem, protože je lepší, když nějakou dobu uleží. Ovšem pokud vydrží před mlsouny!Na fotografii bylo těsto na medvědí tlapky použito na ořechy, plněné krémem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,078x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mědvědí tlapky (babiččiny)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist