Kefírová buchta s kakaem

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaového prášku
2 lžičky jedlé sody
1/4 l kefíru
1 vejce
1 dcl oleje

Náplň:
1 balíček KOKA sušenek
1/8 l mléka
1 vejce
125 g tuku (Hera)
2 lžíce rumu
2 lžíce mletých oříšků

Poleva:
viz recept č. 17 na čokoládu

recept nemá fotografii

Postup

V míse dobře smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a jedlou sodu. Do jiné větší nádoby nalijeme kefír (acilofidní mléko), olej a přidáme vejce. Dobře rozšleháme šlehačem. U kefíru je důležité si dobře zvolit druh - nejsou vhodné řídké druhy kefíru, moučník pak není nadýchaný a občas se i srazí. Do rozšlehané tekutiny vmícháme sypkou hmotu. Vše nalijeme na vyšší plech, který jsme si vymastili tukem a vysypali hrubou mouku. Pečeme ve středně vytopené troubě.
Příprava náplně:
KOKA sušenky si rozdrtíme válečkem mezi dvěma hedvábnými papíry. Drť zalijeme mlékem, přidáme tuk nakrájený na kousky a vejce. Rozmícháme a natřeme na vychladlý moučník. Povrch potřeme ještě čokoládou polevou - viz recept číslo 17 v kategorii cukroví.
Upozornění:
U nás se tomuto moučníku říká kalorická bomba, protože je velmi sytý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,760x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kefírová buchta s kakaem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist