Karbanátky s libečkem

Suroviny

500 g mletého masa
2 vejce
1 větší cibule
2 žemle
1 lžička hořčice
sůl
hrneček mléka
mletý pepř
4 lžíce čerstvého libečku
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Libeček opereme pod studenou vodou a drobně nasekáme. Pokud jej nemáme, můžeme jej nahradit zelenou petrželkou a celerovou natí. Žemle namočíme v mléce, necháme změknout a rozmačkáme je vidličkou na malé kousky. Mleté maso (vepřové + hovězí, ale stačí pouze vepřové) dobře rukama promícháme s jemně nakrájenou cibulí, rozmačkanými žemlemi, pepřem a solí. Nakonec vmícháme do masové směsi drobně nasekaný libeček a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme je na rozpáleném oleji. Karbanátky se podávají přelité na talíři některým druhem rajčatové omáčky, ale často stačí je pokapat pouze kečupem. Jako přílohu lze použít vařené brambory nebo rýži, ale dobrý je také tmavý chléb. Tuto pochoutku sice nevaříme příliš často - ale vzpomeneme na ni vždy na jaře, kdy nám pod okny na městském dvorku vyrazí mohutný libečkový keř.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,237x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karbanátky s libečkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist