Kyselé zelí nakládané netradičně

Suroviny

1 kg hlávkového bílého zelí
20 g cukru
10g soli
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Uvedený rozpočet je třeba upravit podle váhy nakrouhaného zelí!

Zelí nakrouháme, promícháme s cukrem, solí a kmínem a co nejvíce napěchujeme do sklenic se šroubovacími víčky. Víčka dobře utáhneme. Sklenice naskládáme na vyšší plech a uložíme do místnosti, kde je teplo a nebude vadit linoucí se odér (nejlepší je půda). Zelí totiž samo zkvasí a vytéká šťáva. Jakmile tato přestává vytékat, sklenice se sama zatáhne. Asi za 10 dní je hotovo, vydrží i rok. Čím je původní syrové zelí šťavnatější, tím lépe.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,811x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kyselé zelí nakládané netradičně

anonym: Tuesday, October 07, 2014
Tak jsem tu sklenici vyhodil....
anonym: Monday, August 25, 2014
Je to nějaký divný... Zkusil jsem takhle jednu sklenici 0,7l, pořádně napěchoval a po čtyřech dnech je tam tak 1cm šťávy a nic zatim nekvasí...

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist