Portugalské maso

Suroviny

1 kg vepřového ramínka
200 ml červeného vína
12 zrnek pepře
5 hřebíčků
1 lžička oregana
1 lžička skořice
3 cibule
4 rajčata
1 velká karotka
3 jablka
10 zelených oliv
sůl
3 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Víno svaříme s kořením a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a zalijeme vychladlým okořeněným vínem. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce. Na pekáči rozpálíme olej, na něm opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a také na kolečka nakrájenou karotku, opečeme a vložíme oloupaná jablka, každé rozdělené na 8 kousků. Pak přidáme maso s vínem a kořením, osolíme pekáč přikryjeme a zvolna asi hodinu pečeme, až je maso měkké. Před dokončením pokrm vyjmeme celá koření, poprášíme pokrm skořicí a ozdobíme olivami. Podáváme výhradně s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,326x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Portugalské maso


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist