Zavináče

Suroviny

1 kg ryb
Marináda:
1 litr vody
300 ml 8% octa
5 zrnek nového koření
10 zrnek pepře
2 bobkové listy
sůl
Náplň:
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
2 cibule
(sterilované zelí)
(okurka)

recept nemá fotografii

Postup

Určeno zejména pro rybáře!
Na zavináče se hodí bílé ryby. Nejdříve je vykucháme a u větších ryb ostraníme páteř a ponecháme celé půlky ryb. Malé ryby necháme celé i s kostmi. Připravíme si nádobu, ve které budeme ryby marinovat. Jednotlivé kousky ryb do této nádoby pečlivě složíme, zalijeme osoleným 8% octem a necháme 4 hodiny odležet. Mezitím si připravíme marinádu - koření, vodu a ocet vaříme asi 5 minut a necháme zchladnout. Zeleninu si nakrouháme a poklademe jí kousky ryb, zavineme a zajistíme párátkem. Menší ryby neplníme, ale jen proložíme zeleninou. Připravené ryby naplníme do sklenic, zalijeme marinádou a necháme nejméně 3 dny (ale lepší je týden) odležet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,263x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zavináče


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist