Zelný salát I

Suroviny

600 g bílého hlávkového zelí
sůl
ocet
mletý kmín
pepř
Zálivka
6 lžic oleje
2 lžíce octa
1 lžička hořčice

recept nemá fotografii

Postup

Hlávku zelí zbavíme vrchních porušených listů, omyjeme ji v octové vodě, rozdělíme na čtvrtiny a vyjmeme košťál. Potom zelí nakrouháme (na drobno nakrájíme) a vložíme do větší mísy. Posypeme je hrstí soli, dobře promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme přes noc odležet v chladnu. Druhý den zelí přes síto propláchneme studenou vodou, abychom jej zbavili přebytečné soli. Zelí utěrkou vysušíme, dáme do mísy, okořeníme mletým kmínem, pepřem a zalijeme zálivkou z výše uvedených surovin. Salát promícháme a ihned podáváme.
Varianta:
Chceme-li si pohrát, můžeme stejným způsobem připravit červené zelí. Podáváme pak část bílého a červeného zelí. Hezky to ladí oku, ale i zpestří chuť, protože červené zelí je chuťově výraznější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 538x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist