Salát z vepřového masa a jablek

Suroviny

200 g vepřové pečeně
200 g jablek
2 hlávky salátu
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na tento salát můžeme použít zbytky vepřové pečeně, kterou si nakrájíme na malé kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a také nakrájíme na kostičky. Jedno jablko si necháme na ozdobení salátu. Salát opereme a necháme okapat, několik pěkných listů dáme stranou, ostatní rozkrájíme na proužky. Majonézu smícháme s jogurtem a ochutíme citronovou šťávou a solí a smícháme s jablky, masem a proužky zeleného salátu. Odložené listy hlávkového salátu dáme na plochou misku nebo na jednotlivé talíře, navršíme na ně masový salát o ozdobíme plátkem jablka. Podáváme samozřejmě vychlazený. U nás má tento salát neobvyklou úlohu - kromě klasického použití bývá často doplňkem smažených hranolků.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z vepřového masa a jablek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist