Arašídové vykrajovačky

Suroviny

50 g nesolených arašídů
175 g másla
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
špetku soli
2 žloutky
2 lžíce smetany ke šlehání
125 g rybízového džemu
40 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Arašídy si umeleme na masovém strojku. Z másla, mouky, cukru, arašídů a špetky soli si vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie (stačí i mikrotenový sáček) a necháme asi 4 hodiny v chladnu odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme těsto. Pro vykrajování volíme takový tvar, ke kterému máme stejnou menší vykrajovačku a můžeme jí vykrojit střed (např. srdíčko, hvězdičku apod.) Velkou formičkou vykrájíme z celého plátu tvary a u poloviny z nich vykrojíme ještě střed malou formičkou stejného tvaru. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Vidličkou v hrnečku rozšleháme žloutky se smetanou a mašlovačkou vykrojené tvary na plechu potřeme. Pečeme v horké troubě asi 10 minut - výsledkem jsou krásně zlaté sušenky. Po upečení je sejmeme z plechu a necháme vychladnout Na spojování sušenek vybereme hladký rybízový džem - pokud je příliš hustý, tak do něj přidáme malinko vody, zahřejeme, zamícháme a rozředíme. Spojujeme vždy jeden plný a jeden vykrojený tvar k sobě. Slepené sušenky pocukrujeme.
Poznámka: Malé vykrojené tvary můžeme samozřejmě dále zpracovat a použít na vykrájení dalších velkých tvarů, nebo je můžeme upéct a použít na ozdobení jiného cukroví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,155x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Arašídové vykrajovačky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist