Pečená kachna na divoko

Suroviny

1 kachna
50 g slaniny
80-100 g cibule
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
3 bobulky jalovce
1 menší bobkový list
masový vývar
sůl
hladká mouka
1/8 l červeného vína
šťáva z ½ citrónu
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,480x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená kachna na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist