Pečená kachna s jablky

Suroviny

1 kachna
1 kachní játra
500 g jablek
30 g cukru
40 g másla
80 g mandlí
50 ml bílého vína
sůl

ukázka receptu Pečená kachna s jablky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Pečená kachna s jablky
Posunout vpravo

Postup

Očištěnou,omytou a osolenou kachnu dáme do pekáče, podlijeme nepatrně vodou, tučná místa propícháme vidličkou a dáme péci. Játra pečeme současně s kachnou. Za občasného polévání šťávou z kachny a podlévání vývarem upečeme kachnu dozlatova. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější díly, případně nakrájíme z jablek kroužky, posypeme cukrem a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Pokapeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Játra nakrájíme na plátky, přimícháme je k jablkům a ještě mírně prohřejeme. Dušenými jablky obložíme kachnu. Jablečnou dušeninu sypeme na povrchu oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi.
Příloha: rýže okořeněná kari kořením

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,283x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.57 (počet: 23) 8.57 23 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená kachna s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist