Bramborové krokety s uzeným masem

Suroviny

600 g brambor
sůl
2 žloutky
100 g uzeného masa
1 vejce
hladká mouka
strouhanka na obalení
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, překrojíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory rozprostřeme na pečící plech a necháme v troubě trochu osušit. Potom je protlačíme lisem (jemně nastrouháme na robotu). Přidáme žloutky, na velmi drobné kostičky nakrájené uzené maso (lze nahradit šunkou, šunkovým salámem, uzenkou). Rukama zamícháme a vytvarujeme malé válečky. Ty obalujeme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. V rozpáleném oleji je hned smažíme dozlatova. Ideální je smažení ve fritovacím hrnci. Předem si těsto na krokety nikdy nepřipravujeme, pokud by se připravené krokety smažily až po delší době, začaly by ztrácet tvar a roztékat se. Bramborové krokety jsou vhodnou přílohou k rozmanitě upraveným masům (nikoliv však smaženým). Výborné jsou také tyto krokety se špenátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,548x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborové krokety s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist