Perkenice

Suroviny

2 velké cibule
2 zelené pálivé papriky
1 a půl lžíce rýže
1 malý rajský protlak
250 g šunkového salámu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Dáme vařit asi jeden a půl litru osolené vody. Zatím si nakrájíme cibuli na plátky, papriku na proužky, uzeninu na proužky a otevřeme si konzervu rajského protlaku. Jakmile se voda vaří, přidáme nakrájené suroviny, propláchnutou rýži a rajský protlak. Vaříme, až je rýže měkká (asi 10 minut). Potom odstavíme, ochutíme kouskem syrového másla a na talíři zdobíme polévku malými měsíčky čerstvých rajčat a nakrájenou petrželkou. Je to zajímavá letní polévka, původem snad z bývalé Jugoslávie.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,024x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perkenice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist