Fazolová polévka I

Suroviny

300 g bílých fazolí
bobkový list
300 g uzeného masa
2 cibule
3 lžíce sádla
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
1/2 litru mléka
1/4 l zakysané smetany
4 stroužky česneku
ocet
cukr
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Fazole namočíme přes noc do vody, potom přidáme bobkový list a uvaříme je do měkka. Nesolíme. Mezitím v tlakovém hrnci ovaříme uzené maso (bůček, krkovička), po chvíli vodu vylijeme, zalijeme maso čistou vodou, tlakový hrnec uzavřeme a uvaříme maso do měkka. Vařené fazole zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme jíškou připravenou z rozehřátého sádla, pokrájené cibule a hladké mouky, do níž jsme ke konci smažení jíšky přidali papriku (část papriky může být i ostrá, pokud máte rádi ostřejší chuť polévky). Do polévky přidáme mléko a zakysanou smetanu a společně za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Dochutíme česnekem utřeným se solí, trochou octa. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, přisladíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem. Je to velmi vydatná polévka a nahradí večeři. Chutná výborně na horách, když se vrátíte z túry a je velmi dobrá i znovu ohřívaná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,019x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazolová polévka I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist