Čínská drůbeží polévka

Suroviny

1/2 slepice nebo kuřete
1 kostka drůbežího bujonu
1 sklenka dezertního kořeněného vína (Tesavela, Garonne)
1 pórek
1 mrkev
malá hrst sušených hub
5 lžic jemných nudlí
1 lžíce sojové omáčky
1 menší cibule
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Slepici nebo kuře očistíme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme oloupanou a pokrájenou cibulku a vaříme doměkka. Jestliže jsme použili slepici, je rychlejší ji vařit v tlakovém hrnci. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a vývar přecedíme a doplníme na 1 litr vodou. Vložíme bujonovou kostku, na kolečka pokrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a houby, které jsme předtím namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, až zelenina změnkne. Mezitím obereme maso z kostí a pokrájíme ho na větší kousky. Vhodíme do polévky, přidáme nudle, dezertní víno a ještě krátce povaříme. Dochutíme podle potřeby sojovou omáčkou. Podáváme horké.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,087x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čínská drůbeží polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist