Jablkový závin (dia)

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
125 g tuku
2 lžíce zředěného octa nebo citronové šťávy
400 g vykrájených jablek
50 g rozinek
1 lžíce skořice
2-3 lžíce mléka
sorbit


recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme na vál - dvě lžíce odložíme stranou. Přidáme sůl, žloutek, změklý a rozkrájený tuk, ocet nebo citronovou šťávu a zpracujeme v těsto. Necháme ho v chladu půl hodiny odležet, potom ho vyválíme na podélnou oválnou placku a přeneseme za pomoci válečku na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed těsta po délce upravíme nakrájená (nebo nastrouhaná) jablka, poprášíme je skořicí a posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami. Okraje těsta šikmo ke středu nakrájíme rádýlkem na 3 cm široké proužky, přeheme je střídavě přes těsto a přimáčkneme (proužky těsta jsou jakoby překřížené). Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a upečeme. Ještě teplý závin povlažíme v mléce rozmíchanými dvěma lžícemi sorbitu a po vychladnutí závin nakrájíme. Z uvedeného množství získáme asi 12 kousků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,135x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablkový závin (dia)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist