Čína se sladkokyselou omáčkou

Suroviny

100 g sojového masa
200 g vepřového masa
1 vejce
1 lžíce solamylu
5 lžic oleje
1/2 malého květáku
1 menší pórek
1/2 menší okurky
1 zelená paprika
sůl
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce octa
mletý zázvor
stroužek česneku

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme horký nálev z jednoho litru vody a jedné kostky masoxu a jím sojové maso přelijeme. Necháme asi 20 minut nabobtnat a potom nálev scedíme. Přebytečnou vodu ze sojového masa vymačkáme. Takto si můžeme sojové maso připravit i půl či celý den předem, abychom urychlili přípravu večeře po návratu ze zaměstnání. V misce si rozšleháme vejce se solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a sojové maso. Promícháme a zakapeme jednou lžící oleje. Dále si připravíme všechnu zeleninu - pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, papriku nakrájíme na proužky a neoloupanou okurku nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, osmahneme na něm růžičky květáku a dáme stranou. Potom osmahneme maso, přidáme veškerou připravenou zeleninu včetně květáku a ještě krátce opékáme. Nakonec zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním výše uvedených přísad (česnek do marinády prolisujeme nebo utřeme). Ještě jednou promícháme a prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čína se sladkokyselou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist