Bílá klobása s bramborem a zelím

Suroviny

600 g bílé vinné klobásy
800 g brambor
400 g bílého zelí
4 lžíce rozinek
bílý pepř
sůl
kmín
olej na smažení klobásy

recept nemá fotografii

Postup

Jde o jednoduché a poměrně i rychlé jídlo. Nejdříve si oloupeme brambory a dáme je vařit. Potom nakrájíme nadrobno bílé zelí, dáme ho do mísy a oběma rukama ho mačkáme tak dlouho, až o polovinu zmenší svůj objem a pustí šťávu. Zelí osolíme, přidáme spařené rozinky, trochu bílého pepře a lžíci citronové šťávy. Dobře promícháme a dáme do chladna asi na půl hodiny odležet. Vinnou klobásu si rozdělíme na čtyři díly - v místě, kde ji chceme dělit, ji nejdříve zakroutíme a teprve potom v tomto místě přerušíme. Každý díl klobásy na rovné ploše stočíme co nejpevněji do spirály a tu upevníme špejlí. Umožní to pak snadnou manipulaci s klobásou při smažení. Na pánvi si rozpálíme olej a stočené klobásy opečeme po obou stranách do zlatova. Na talíři doplníme vařenými brambory a zelným salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 082x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílá klobása s bramborem a zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist