Nákyp ze zvěřinového masa (grenada)

Suroviny

1 kg jeleního nebo srnčího masa
120 g slaniny
1-2 žemle
1/8 l mléka
3 vejce
100 ml vína
300 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Polovinu libového masa nakrájíme na tenké plátky, které naklepeme obráceným širokým nožem a dobře na jedné straně prosolíme. Druhou polovinu masa rozemeleme s polovinou slaniny a se žemlí namočenou v mléce. Přidáme žloutky, osolíme a přelijeme madeirským vínem, vše dobře promícháme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem, obložíme plátky slaniny a na dno položíme plátky masa slanou stranou ke dnu. Na ně dáme vrstvu umleté směsi, vše uhladíme a dáme péci do trouby. Nákyp také můžeme péci v kastrolu ve vodní lázni.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 870x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nákyp ze zvěřinového masa (grenada)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist