Vepřové maso na šlehačce

Suroviny

700 g vepřového masa
1 šlehačka
5 žampionů
3 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladnu odležet. Zatím si oloupeme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vypláchneme vodou, připravíme si na talířek hladkou mouku. Každý plátek masa obalíme z obou stran v mouce a položíme na dno zapékací misky. Plátky klademe těsně vedle sebe, pokud se nevejdou, tak i nad sebe. Posypeme nakrájenými žampiony a zalejeme šlehačkou. Dáme péct do trouby a pečeme až je maso měkké. Podáváme s bramborem. (A na obrázku se zeleným salátem a rybízovým kompotem.)
Jinou variantou je zapékání masa dohromady s bramborami. Brambory si v tomto případě oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Poklademe jimi dno lehce vymaštěné zapékací misky, posolíme je a pokmínujeme. Máme-li brambor více, uděláme více vrstev a každou solíme a sypeme kmínem. Na povrch dáme maso upravené stejným způsobem jak je popsáno v předcházejícím odstavci. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby. V tomto případě se všechna šlehačka krásně vsákne do brambor, které tím získají nezaměnitelnou chuť. Toto jídlo je rychlé a není příliš pracné. Další výhodou je i možnost použítí méně kvalitního masa (např. z plecka), protože recept nevyžaduje velké jednolité plátky masa.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,302x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso na šlehačce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist