Bratislavské rohlíčky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
100 g másla
sůl
30 g cukru
15 g droždí
2 žloutky
1/16 l mléka
Nádivka:
150 g medu
40 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
skořice
citronová kůra
30 g strouhané housky

recept nemá fotografii

Postup

Do vlahého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Máslo (lze použít i jiný tuk - například Heru) rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Odvážíme si mouku, cukr, přidáme trochu soli, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto (je tužší než na buchty) a necháme je přikryté utěrkou kynout v teplé místnosti. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků a z každého uděláme bochánek. Ten rozválíme na oválek a potřeme připravenou ořechovou nádivkou. Stočíme do tvaru rohlíčku a hotový rohlíček dáme na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli kynout. Potom potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě do zlatova.
Příprava nádivky:
Rozpustíme med a máslo, přidáme umleté ořechy, trochu mleté skořice, citronovou kůru a 30 g strouhané housky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,265x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bratislavské rohlíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist