Paštika ze zajíce

Suroviny

1 zaječí předek
160 g cibule
80 g oleje
250 g vepřového bůčku
150 g jater
poergamen nebo alobal
200 g slaniny
1 vejce
50 ml smetany
20 g másla
1 lžíce koňaku
sůl
paštikové koření (viz Různé - Ostatní)

recept nemá fotografii

Postup

Zaječí maso dusíme s polovinou cibule, vykostíme a společně s vepřovým masem, s 1/3 slaniny a s játry dvakrát umeleme. Přidáme vejce, strouhanou zbývající cibuli, smetanu, rozpuštěné máslo, sůl, koňak a podle chuti paštikové koření. Formu vyložíme plátky slaniny a naplníme připravenou směsí, kterou ve vrstvách proložíme pruhy zbylé slaniny - tím vznikne při krájení v paštice mozaika. Přikryjeme pergamenovým papírem nebo alobalem a ve vodní lázni asi hodinu v troubě vaříme.
Podáváme s rohlíky nebo s jemným sýrovým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 955x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 2) 7,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Paštika ze zajíce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Sady příborů

Kvalitní sady kuchyňských příborů koupíte výhodně od Tescomy.

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Odšťavňovače

Odšťavňovač - zdraví, které si můžete koupit. Výběr špičkových značek.

Restaurace Klatovy

Baječné jídlo, výhodná meníčka to je Ambrosia restaurace v Klatovech.

Tvorba stránek Brno

Tvorba webových stránek v Brně včetně SEO optimalizace.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Vestavěné skříně Brno

Realizujeme kvalitní vestavěné skříně na míru v Brně a okolí.