Plněná vepřová plec

Suroviny

400 g libové vepřové plece
30 g sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
Náplň:
3 vejce
3-4 čerstvé houby
50 g šunky nebo salámu
50 g hrášku
10 g sádla

recept nemá fotografii

Postup

Při nákupu vepřového masa si vybereme celistvý kus masa, který půjde podélně proříznout a naplnit. Nejdříve si připravíme náplň - houby očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou šunku (salám) a hrášek, zamícháme a trochu opečeme. Tuto směs zalijeme vejci rozmíchanými se solí a umícháme řidší náplň. V mase vyřízneme plochý otvor, který naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na masové závitky. Naplněné maso posolíme, poprášíme hladkou moukou, rychle ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka: S výhodou lze použít i papiňák, příprava masa se zkrátí. Nemáte-li čerstvé houby, lze použít i sušené, ale je třeba je předem namočit a trochu povařit. Potom zcedit a přebytečnou vodu lehce vymačkat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,165x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná vepřová plec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist