Kapustové krokety se zeleninou

Suroviny

500 g kapusty
150 g uzeniny
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
120 g stouhanky
česnek
mletý pepř
olej na smažení

NA OBALENÍ:
1 vejce
2 lžíce mléka
40 g hladké mouky
80 g strouhanky

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a opranou kapustu nakrájíme na proužky, vsypeme ji do malého množství vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Potom ji scedíme a necháme okapat. Jakmile trochu zchladne, vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu a umeleme ji nebo velmi jemně pokrájíme. Uzeninu (špekáčky, točený salám, libové párky) nakrájíme na drobné kostičky, přidáme ke kapustě spolu s vejcem, moukou, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem a solí. Těsto dobře promícháme, uděláme z něj 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme kroketu. Obalíme ji v mouce, rozšlehaném vajíčku s mlékem a solí a ve strouhance a smažíme ji na rozehřátém oleji. Velmi dobře se tyto krokety také smaží ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,338x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustové krokety se zeleninou

Zu: Sunday, June 01, 2014
Dobrý den, co je to prosím za bezmasé jídlo, když tam jde uzenina? ;-)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist