Malínské vepřové plátky

Suroviny

4 vepřové plátky (kotlety, žebírka)
3 jablka
40 g křenu
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
hladká mouka
sůl
mletý pepř
1 lžička cukru
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtyři čtvrtky oloupaných jablek dáme stranou, protože je budeme opékat. Zbytek jablek jemně nastrouháme. Křen si očistíme a také jemně nastrouháme, smícháme s jablky, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Potom si připravíme maso. Použijeme-li vepřové kotlety nebo žebírka, po okrajích je nařízneme a plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle po obou stranách opečeme. Odložíme na nahřátý talíř či misku. Do zbylého tuku přidáme máslo a po rozpuštění na něm opečeme odložená jablka Na talíř klademe plátky masa, na které položíme opečená jablka a jablečný křen. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 567x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Malínské vepřové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist