Hovězí polévka se zeleninou

Suroviny

500 g hovězího masa
1 větší cibule
1 mrkev
1 petržel
50 g celeru
(kousek zázvoru)
sůl
3 zrnka pepře
zavářka (nudle)
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Pro přípravu vývaru je použijeme (počítáme s jeho dalším použitím například do rajské omáčky). Maso vložíme do studené osolené vody se třemi zrnky pepře, přivedeme k varu, přidáme oloupanou a na čtvrky rozdělenou cibuli a mírným varem vaříme, dokud není maso měkké. Máme-li k dispozici kořen zázvoru, můžeme do polévky přidat kousek asi velikosti kostky cukru, dodá polévce trochu jinou, ale velmi zajímavou příchuť. Zatím si připravíme kořenovou zeleninu - očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou, do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a necháme ji chvíli (5 - 15 minut - záleží na tom, zda je zelenina jarní nebo již déle skladovaná) povařit. Ke konci přidáme zavářku (nudle, hvězdičky apod.) a necháme ji povařit podle doby uvedené na obalu. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Tento postup lze samozřejmě různým způsobem obměňovat. Záleží na zelenině, kterou máte právě k dispozici. Lze přidat například i na kolečka nakrájený pórek, či dvě lžíce hrášku. Někdo zase dává místo kousku zázvoru do vývaru kousek feferonky. Také při použití zavářky se fantazii meze nekladou, většinou se však používají zavářky drobnějších tvarů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,296x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí polévka se zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist