Kynuté buchty podle hradecké babičky
Suroviny
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
90 g cukru krupice
90 g Hery
špetka soli (ne moc, kvůli kynutí)
citronová kůra
1/2 vanilkového cukru
1/4 l vlažného mléka
40 g kvasnic
2 vejce
olej na potření buchet

Postup
Smícháme mouku se solí, uděláme v ní na válu důlek a do něj nasypeme cukr. Přidáme vejce, kvasnice a sběračku mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak nalijeme rozpuštěnou vlažnou Heru kolem mouky! (ne do kvasnic) a mléko do Hery. Pečlivě vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout. Nakrájíme na kousky, které plníme tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Klademe do pekáče vyloženého pečícím papírem vedle sebe každou buchtu potřenou olejem. Dáme do trouby, neotvíráme ji, dokud buchty necítíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 866x

Komentáře receptu Kynuté buchty podle hradecké babičky
anonym: | 4. června 2012 |
Ocenili by jsme ještě přidání receptů na tvarohové,makové nebo povidlové náplně.Jinak dobré. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!
Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.
Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.
Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.
Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!