Zázvorová kachna

Suroviny

400 g kachního masa
2 lžičky máčeného škrobu
3 lžíce sádla
20 g máčeného zázvoru
malá cibule
50 g pórku
50 g konzervovaného celeru
1 lžíce červeného dezertního vína
sůl
mletý bílý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Maso z kachny opláchneme a nakrájíme na plátky. Osolíme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a za stálého míchání opékáme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený máčený zázvor, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, pórek nakrájený rovněž na kolečka a konzervovaný celer. Zalijeme vývarem, promícháme a dochutíme vínem a bílým pepřem. Zahustíme lžičkou máčeného škrobu a znovu promícháme. Jako přílohu použijeme rýži a hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 519x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zázvorová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist