Kapr s kari kořením

Suroviny

200 g kapra
1 bílek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
olej na smažení
1 cibule
100 g zeleného hrášku
1 lžička kari koření
trochu rybího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
2 lžíce sádla
sůl
máčený škrob na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Kapra vykostíme a zbavíme kůže. Z hlavy si můžeme uvařit polévky (viz kategorie Polévky) a část vývaru použít i při přípravě tohoto receptu. Kapří maso nakrájíme na plátky a smísíme s bílkem, škrobem a solí, které jsme si vidličkou rozšlehali v misce. Necháme pár minut odležet. Na pánvi si rozpálíme sádlo a plátky masa na něm osmahneme jen do světlé barvy a vyjmeme. Do rozpáleného sádla vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem, ochutíme vínem a přisolíme podle potřeby. Dobře promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce společně podusíme a podle potřeby zahustíme jednou až dvěma lžičkami máčeného škrobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 965x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr s kari kořením


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist