Králík dušený v zelenině

Suroviny

1 králičí hřbet a kýty
sůl
bílý pepř
lžička škrobu
3 lžíce oleje
150 g karotky
150 g bambusových výhonků (lze nahradit mladou kedlubnou)
4 větší rajčata
100 g zeleného hrášku
100 g fazolových lusků
3 stroužky česneku
sůl
petrželová nať
hovězí vývar (z kostky)

recept nemá fotografii

Postup

Odblaněné králičí maso nakrájíme na tenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme škrobem. Na rozpáleném oleji jej prudce opečeme a podlijeme hovězím vývarem, který jsme si připravili z bujónové kostky. Přidáme na plátky nakrájenou karotku, bambusové výhonky, česnek, oloupaná rajčata a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso téměř hotové, přidáme zelený hrášek a krájené fazolové lusky. Mírně zahustíme máčeným škrobem, ochutíme solí, lehce promícháme a zvolna dodusíme. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka: Jak snadno oloupat rajčata V místě, kde byla stopka, je nařízneme ostrým nožem do křížku a ponoříme je na dvě minuty do horké vody. Potom je vyjmeme a lehce slupku sloupneme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,842x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík dušený v zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist