Divoká kachna s jablky

Suroviny

1 kachna
3 lžíce sádla
půl lžičky pepře
1 mrkev
2 rajčata
2 jablka
1 hvězdička badyánu
půl lžičky cukru
půl šálku červeného vína
šálek hovězího vývaru
sůl
1 lžíce koňaku

recept nemá fotografii

Postup

Nelekejte se, je to recept pro situace, kdy se chcete buď trochu rozšoupnout, nebo se vytáhnout, nebo Vám strýc Pepino přinesl zastřelenou divokou kachnu. Ale je to recept zajímavý, takže třeba budete mít příležitost ho někdy vyzkoušet.

Kachnu vykucháme a dobře očistíme a vaříme ji asi 45 minut ve vodě. Potom ji vyjmeme, necháme okapat, rozdělíme na porce a částečně vykostíme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme. V malém množství rozpáleného sádla kachnu dozlatova opečeme, přidáme tenká kolečka mrkve, plátky oloupaných rajčat, na čtvrtky nakrájená, oloupaná a jádřinců zbavená jablka, hvězdičku badyánu a špetku cukru. Vše zalijeme vývarem a přikrytou kachnu dusíme na mírném ohni doměkka. Před podáváním šťávu zastříkneme koňakem a odstraníme badyán. A příloha Zkuste zapojit svou fantazii…



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,342x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Divoká kachna s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist