Burákové rizoto

Suroviny

400 g mletého masa
2 šálky rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g tvrdého sýra
sůl
pepř
chilli koření
1 lžíce burských oříšků
4 rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve uvaříme samostatně rýži tak, aby byla měkká a sypká. Zatímco se rýže vaří, dáme si na pánev olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli koření a vyloupané burské oříšky. Vše společně podusíme ve vlastní šťávě za občasného zamíchání. V zapékací misce promícháme uvařenou rýži a připravenou masovou směs včetně části vypečeného tuku ( pozor, nesmí být přepálený). Směs zapečeme v troubě asi 8 až 10 minut, ke konci zapékání ji posypeme nastrouhaným sýrem, který se má pouze rozpustit. Jednotlivé porce ozdobíme na talířích plátky nakrájených rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 931x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Burákové rizoto


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist