Žemlové knedlíky

Suroviny

400 g veky (rohlíků, housek)
120 g hrubé mouky
300 ml mléka
2 vejce
2 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl
muškátový květ

recept nemá fotografii

Postup

Veku nakrájíme na kostičky a mírně pokapeme jednou lžící mléka. Oddělíme bílky a žloutky. Z mouky, mléka, žloutků, nasekané petrželky a nakrájené veky, soli a muškátového oříšku vypracujeme těsto, do kterého přidáme tuhý sníh z bílků. Z těsta vytvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vložíme do vařící vody. Měly by téměř ihned vyplavat na povrch. Vaříme je zhruba 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme nebo rozkrojíme. Používáme je jako přílohu k omáčkám.
Poznámka:Lze také vytvořit dvě šišky (lépe se formují do výsledného tvaru mokrýma rukama. Vaří se trochu déle, asi 15 minut. Hotové se krájejí nití.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 735x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žemlové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist