Brambory pečené v alobalu

Suroviny

4 brambory (asi po 100 g)
2 lžíce oleje
svazek ředkviček
300 g zakysané smetany
3 lžíce pokrájené pažitky
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
3 lžíce pražených slunečnicových semínek

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme asi na 220 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a každou zabalíme do kusu alobalu, který jsme na vnitřní straně potřeli olejem. Vložíme do trouby na plech či rošt a pečeme asi 60 minut. Zatím si omyjeme ředkvičky a nastrouháme je nahrubo. Jednu lžíci ředkviček odložíme na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme pažitku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Upečené brambory vyjmeme s alobalu (opatrně, pálí!), nařízneme je a naplníme ředvičkovým krémem. Ozdobíme semínky a odloženými ředkvičkami.

Poznámka: Fantazii při obměnách náplně se meze nekladou! Zakysanou smetanu lze například nahradit tvarohem ušlehaným s trochou mléka. Máme-li libeček, může klidně nahradit pažitku a máme další výraznou chuťovou variantu jednoduché večeře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,368x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory pečené v alobalu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist