Uzené vepřové maso v pórku a jablkách

Suroviny

1 kg uzeného vepřového masa
1 pórek
2 jablka
1 lžička sušené majoránky
40 g strouhanky
5 lžic oleje
sůl
pepř
kousek křenu
citrónová šťáva
200 g zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Pórek očistíme a šikmo nakrájíme na plátky. Omytá jablka rozčtvrtíme, odstraníme z nich jádřince a také je nakrájíme na plátky. Pórek, jablka, majoránku a strouhanku osmažíme na rozehřátém oleji, vše osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Maso vložíme do pekáče, potřeme připravenou pórkovou směsí a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby trochu podlijeme. Nastrouháme křen a zalijeme ho citrónovou šťávou, přimícháme smetanu a osolíme. Upečené uzené maso necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky silné asi 1 cm a podáváme se smetanovým křenem.





Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,319x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzené vepřové maso v pórku a jablkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist