Guláš z vepřového masa na leču

Suroviny

500 g vepřového masa
40 g sojového masa (kostky)
2 cibule
3 lžíce oleje (sádla)
1 malá sklenice leča
sůl
pepř
1/2 lučiny
1 malá zelená paprika

recept nemá fotografii

Postup


Sojové maso povaříme 30 minut ve vodě s bujonovou kostkou. Poté slijeme, přebytečnou vodu lehce vymačkáme a necháme vychladnout. Dále s ním pracujeme jako s vepřovým masem.
Oloupeme si cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky i sojové maso. Necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme. Přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Necháme pod pokličkou necháme dusit. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny. Promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť. Podáváme s knedlíkem či těstovinami. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,518x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš z vepřového masa na leču


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist