Kynutá bábovka s rozinkami

Suroviny

3 žloutky
100 g moučkového cukru
150 g tuku (Hera, máslo)
sůl
citrónová kůra z půlky citrónu
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
50 g rozinek
trochu rumu
30 g droždí
50 ml mléka na kvásek
tuk na vymaštění formy
jemná strouhanka na vysypání formy

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek - do vlahého mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi půl kávové lžičky cukru a polévkovou lžíci mouky. Nádobu se surovinami na kvásek přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti kynout asi 30 minut. Rozinky namočíme do rumu a necháme je nabobtnat (je dobré to udělat už den předem). Žloutky, moučkový cukr a změklý tuk utřeme vařečkou do pěny. Přidáme trošku soli a nastrouhanou citrónovou kůru. Potom postupně přidáváme polohrubou mouku a mléko, rozinky a vykynutý kvásek. Těsto vařečkou vypracujeme, až je hladké a necháme je ještě asi půl hodiny kynout. Mezitím si vymažeme formu na bábovku tukem a vysypeme strouhankou. Z vykynutého těsta vytvarujeme rukama válec, který se dá dobře vložit do formy na bábovku. Po naplnění těsta do formy jej necháme ještě chvíli kynout a potom bábovku pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu asi 60 minut. Je hotová tehdy, když se začne trochu na okrajích oddělovat od formy. Po vyklopení z formy ji necháme vychladnout na drátěné podložce (lze použít i kovový podstavec z mikrovlnné trouby určený ke grilování). Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,052x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kynutá bábovka s rozinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist