České buchty dle Sandtnerové

Suroviny

500 g hladké mouky
sůl
citrónová kůra
vanilkový cukr
50 g cukru krupice
20 g droždí
250 ml mléka
60 g másla
1 žloutek
50 g másla na vymazání pekáče
20 g moučkového cukru na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek. Určené množství droždí rozdrobíme do menší misky, přidáme čajovou lžičku cukru a mícháme tak dlouho, až se kvasnice s cukrem rozpustí na kaši. Potom přidáme lžíci mouky a lžíci vlahého mléka a vymícháme řídké těstíčko, které necháme na teplém místě kynout. Rozpustíme si máslo - ovšem dříve než je použijeme, musí zchladnout. Také mléko přihřejeme, aby bylo vlahé. Odvážíme si hladkou mouku a cukr, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citrónovou kůru, kvásek, vlahé mléko s rozmíchaným žloutkem a rozpuštěné máslo. Ze všech surovin vypracujeme vařečkou hladké těsto, lehce jej na povrchu pomoučíme a necháme kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm silně, nakrájíme čtverečky a plníme je připravenou nádivkou (povidlovou, makovou, tvarohovou nebo ovocem). Upravíme buchtičky a necháme ještě kynout. Zatím si rozpustíme na plechu či ve větším pekáči tuk, buchty vkládáme do pekáče a každou potřeme pečlivě rozpuštěným tukem po všech stranách. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do červena. Prochladlé buchty vyklopíme z pekáče a pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,484x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu České buchty dle Sandtnerové


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist