Dukátové buchtičky

Suroviny

400 ml mléka
30 g droždí
1 lžíce cukru krystal
400 g polohrubé mouky
sůl
40 g cukru moučka
1 žloutek
30 g másla
Krém:
500 ml mléka
2 žloutky
20 g hladké mouky
40 g práškového cukru
1 vanilkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme hladké a lesklé těsto, ze kterého rukama tvarujeme menší buchtičky, které pokládáme na vymaštěný plech. Na bocích je potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 30 minut vykynout a potom je upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud se buchtičky při pečení slepily, oddělíme je a rozdělíme je na talíře. Poléváme teplým krémem. zdobit můžeme například nastrouhanou čokoládou nebo kouskem ovoce.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme žloutky, mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme hustší krém.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dukátové buchtičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist