Smažený květák

Suroviny

1 velký květák
sůl
strouhanka
3 vajíčka
200 ml mléka
5 lžic hladké mouky
olej na fritování či smažení

recept nemá fotografii

Postup

Květák na smažení vybíráme kvalitní, s pevnými a bílými růžičkami. Rozdělíme jej na několik částí a částečně uvaříme v osolené vodě. Doba vaření květáku záleží na velikosti jednotlivých dílů - květák by měl zůstat i po uvaření dostatečně pevný a neměl by se "rozpadat" při dalším zpracování. Připravíme si tři menší misky s vyšším okrajem. Do jedné dáme hladkou mouku, ve druhé rozšleháme tři vajíčka se špetkou soli a trochou mléka a do třetí dáme strouhanku. Jednotlivé uvařené kusy květáku postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Strouhanku se snažíme trochu přitisknout, aby při smažení neopadávala. Nejlépe se květák smaží ve fritovacím hrnci, protože se osmaží rovnoměrně ze všech stran. Pokud jej budeme smažit v kastrolu či na pánvi, počítáme s tím, že budeme potřebovat více tuku. Po osmažení necháme přebytečný tuk okapat nebo "odsát" na ubrousku. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou. Ke smaženému květáku se dobře hodí například hlávkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,886x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist