Polévka "fofr"

Suroviny

3 brambory (nejlépe nové)
3 lžíce nasekaného libečku
3 stroužky česneku
3 lžíce sušených hub
mletý pepř
sůl
1 lžíce sádla
3 krajíce chleba

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve přelijeme sušené houby horkou vodou a necháme je v ní chvíli stát, aby trochu nabobtnaly. Dáme si vařit vodu na polévku a než začne vřít, očistíme si brambory a nakrájíme je na kostičky - mohou být i větší. Libečkovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do vařící vody dáme nakrájené brambory, houby, sůl, mletý pepř a česnek a jakmile jsou brambory měkké, přidáme i nasekaný libeček. Mezitím si opečeme na pánvi na lžíci rozpuštěného sádla chléb nakrájený na kostičky a vkládáme jej do polévky až v okamžiku podávání.
Poznámky:
Samozřejmě v houbové sezóně můžeme nahradit sušené houby houbami čerstvými (nejlepší jsou hřibovité). Polévku je možné zahustit smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka "fofr"


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist