Sýrová roláda I

Suroviny

400 g eidamu
150 g másla
1 lžíce sardelové pasty
2 vejce
1 klobása
1 zelená paprika
2 měkké tavené sýry
100 g tvrdého salámu (např.vysočiny)

recept nemá fotografii

Postup

Vejce si dáme uvařit natvrdo a po zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i klobásu a zelenou papriku (nemusí být nutně zelená, dobře vypadá i chutná také červená nebo žlutá paprika). Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme sardelovou pastu a tavené sýry a společně ještě promícháme. Do této hmoty přidáme nakrájená vejce, klobásu a papriku. Z eidamu sejmeme slupku a vložíme jej do mikrotenového sáčku větších rozměrů. Ideální rozměry sáčku jsou zhruba ve velikosti plátu rolády. Do hrnce si dáme vařit vodu a do ní vložíme sýr v mikrotenovém sáčku - samozřejmě tak šikovně, aby dovnitř k sýru nenatekla voda! Zatím si připravíme vál, na kterém budeme roládu tvarovat, váleček na těsto a alobal. Po ruce máme také mísu s hmotou na plnění rolády. Je nezbytně nutné mít vše připravené, protože vlastní výroba rolády musí probíhat rychle a bez zbytečného zdržování. Jakmile máme vše připraveno, věnujeme pozornost sýru. Občas sáček vyzvedneme z vody a zkusíme zjistit, zda se sýr již dostatečně vláčný a dá se tvarovat. Když si nejsme jisti, můžeme jej přenést i se sáčkem na vál a zkusit jej přes sáček rozválet. Pokud to ještě dobře nejde, vrátíme sýr do vody a necháme ho ještě více rozehřát. Jakmile je sýr dostatečně měkký, rozválíme jej válečkem na požadovanou velikost (sýr zůstává během rozvalování uvnitř sáčku). Jakmile máme k dispozici dostatečně velký plát, sáček rozřízneme a začínáme roládu plnit. Po celé ploše ji lehce potřeme připravenou máslovou hmotou a potom poklademe kolečky tvrdého salámu. Na něj opět naneseme všechnu zbývající hmotu. S pomocí zbytků mikroténového sáčku roládu stočíme. Snažíme se, aby byla co nejpevnější. Zabalíme ji do alobalu a dáme vychladit do ledničky. Jakmile ztuhne (trvá to několik hodin), je možné ji krájet ostrým nožem na tenké plátky a podávat. Samozřejmě ji můžeme doplnit čerstvou zeleninou - například zeleným salátem, rajčaty či ředkvičkami. Z pečiva je ideální veka - plátky rolády lze klást na plátky veky.
Poznámka:
Je to nápadité pohoštění, které lze připravit den předem. Recept lze samozřejmě modifikovat podle surovin, které máte k dispozici. Lze vypustit například uzeniny, přidat zelené bylinky, sterilovaný hrášek či sterilovanou kukuřici apod. Při podávání samozřejmě nezapomínáme na dobré víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 619x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sýrová roláda I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist