Tykvový moučník

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce tuku
vlažná voda nebo mléko na zadělání
sůl
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
šlehačka na ozdobení

Náplň:
1 kg žlutomasé tykve
500 g tvarohu
1 lžíce cukru
1 kelímek jogurtu nebo zakysané smetany
2 vejce
strouhanka na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Tykev oloupeme, vyjmeme semeníky, dužinu nastrouháme na okurkovém struhadle a necháme chvíli odstát. Můžeme i mírně osolit. Mezitím vyklepneme do mouky vejce, rozdrobíme tuk a těsto zaděláme trochou teplé vody nebo ohřátého mléka. Na pomoučeném vále ho zpracujeme dotuha, rozdělíme na tři díly a vyválíme na pláty velikosti koláčové formy. Odstátou tykev vymačkáme, abychom z ní odstranili tekutinu, vmícháme tvaroh, jogurt nebo smetanu a rozšlehaná vejce. Podle chuti osladíme a zahustíme strouhankou. První plát těsta vložíme do vymaštěné formy a potřeme ho tence náplní, překryjeme druhým plátem těsta, opět potřeme náplní, překryjeme dalším plátem a opět potřeme zbytkem náplně. Posypeme vanilkovým cukrem a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou.
Poznámka: Jde o recept původem z Chorvatska, jistě se hodí některým pěstitelkám dýní, které řeší každý podzim problém, jak ji zpracovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tykvový moučník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist