Opilá buchta

Suroviny

4 vejce
8 lžic cukru
5 lžic oleje
18 lžic polohrubé mouky
5 jablek střední velikosti
15 kakaových piškotů
3 lžíce rumu
1 lžíce prášku do pečiva
půl lžičky soli
máslo na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná jablka rozdělíme na osminky, zbavíme jádřinců a podusíme na pařáku asi 10 minut. Jablka by se neměla rozpadat!! Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 4 žloutky, pak 8 rovných lžic cukru krupice, půl lžičky soli, 5 lžic oleje a postupně přidáváme 16 lžic polohrubé mouky promíchané s práškem do pečiva. Formu (nebo remosku) vytřeme kouskem másla, vysypeme 2 lžícemi polohrubé mouky a nalijeme do ní polovinu těsta. Povrch poklademe kakaovými piškoty namočenými v rumu, zalijeme druhou polovinou těsta a poklademe osminkami jablek (širší stranou nahoru). Pečeme asi 20 minut v troubě zahřáté na 200 stupňů.
Poznámka: Chceme-li tento moučník připravit pro děti, pokapeme piškoty místo rumem ovocnou šťávou (například rybízovou, malinovou apod.). Nenajdete-li ve vašem supermarketu kakaové piškoty, můžete použít jakýkoliv perník s čokoládovou polevou i bez a nakrájet ho na kousky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 975x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Opilá buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist