Bylinkové těstoviny

Suroviny

300 g polohrubé mouky
5 lžic jemně nakrájených bylinek
2 vejce
trochu studené vody
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Použít můžeme např. následující bylinky: libeček, petrželovou nať, pažitku, kerblík, meduňku, bazalku. Čerstvé bylinky opláchneme, necháme okapat a jemně nakrájíme (nasekáme). Všechny suroviny včetně bylinek zpracujeme na těsto a tence ho vyválíme (tady nám dobře poslouží speciální nudlový váleček, ale i normálním válečkem na těsto lze při troše snahy a zkušenosti dosáhnout tenkého nudlového těsta). Těsto necháme sušit (na vále nebo na čisté utěrce). Po usušení ho nakrájíme (na nudle, flíčky apod.) a vaříme jako ostatní těstoviny tj. v osolené vodě. Dobu vaření si musíme pohlídat - záleží na velikosti těstovin. Obecně však můžeme počítat s tím, že se budou vařit kratší dobu než těstoviny kupované. Takto připravené těstoviny jsou sice pracnější, ale je to zajímavá a chutná příloha k masovým pokrmům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 521x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové těstoviny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist