Chlebové řízky

Suroviny

8-10 tenkých krajíčků chleba
100 g krájeného gothajského salámu
100 g krájeného eidamu
plnotučná hořčice
1-2 vajíčka
hladká mouka
100 ml piva
strouhanka
olej na osmažení

recept nemá fotografii

Postup

Tyhle řízky jsou vzpomínkou na kulinářské pokusy na vysokoškolských kolejích. Tam bývalo hluboko do kapsy a občasné vylepšení dostupných surovin přišlo vždycky vhod. Hlavně když se našla ochotná ruka, která potom umyla pánev, ve které se řízky smažily.
Na tyto řízky si vybíráme spíše tenčí krajíčky staršího chleba. Po jedné straně je tence potřeme hořčicí, na to položíme plátek měkkého salámu a na to plátek sýra. Takto připravený krajíc přepůlíme, spíchneme párátkem a pak obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se skleničkou piva a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do červena. A co k tomu Dopít načaté pivo, přidat kyselou okurku nebo nakládanou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Další inspirace:
Místo piva lze samozřejmě na rozředění vajíčka použít mléko, vykoná nám stejnou službu, jen chuť řízků se bude trochu lišit. Do vajíčka lze také přidat nasekané bylinky (na koleji samozřejmě k dispozici nebyly). I s náplní chlebů lze improvizovat - prostě přemýšlejte, jakou by ta která náplň měla chuť. A pokud máte k dispozici fritovací hrnec, použijte ho. A při jídle pozor na zrádná párátka!!!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,261x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chlebové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist