Smažený pórek v těstíčku

Suroviny

4 silnější pórky
200 g šunkového salámu
Na těstíčko:
2 vejce
sůl
mletý pepř
100 ml mléka
3 lžíce hrubě strouhaného sýra
1 lžíce vína
1 lžíce sekané petrželky nebo pažitky
1 lžíce hrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Pórky odřízneme asi 10 cm nad bílou částí, zbývající zelenou část použijeme například na polévku (do té doby ji můžeme uskladnit ve spodní části ledničky). Pórky dobře vypereme, necháme okapat a nařežeme na špalíčky o délce asi 5 cm. Každý kousek zabalíme do plátku šunkového salámu (vyplatí se koupit salám o větším průměru) a obalíme v těstíčku. Smažíme ve větší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým (například rajčatovým) salátem. Smažený pórek lze také přelít jogurtovou nebo bylinkovou omáčkou.
Příprava těstíčka:
Vidličkou rozšleháme dvě vejce s trochou soli a špetkou pepře. Přidáme 100 ml mléka, 3 lžíce hrubě nastrouhaného sýra, jednu lžíci vína, hrubé mouky a sekané zelené petrželky nebo pažitky. Těstíčko by mělo být husté, aby dobře drželo na poměrně hladkém povrchu zabaleného pórku.
Poznámka:
Prospěšnost pórku pro lidské zdraví je asi obecně známá, působí dobře na činnost žaludku, jater i žlučníku, prospívá revmatikům. A tak možná i tento recept přispěje k dalšímu rozšíření jeho používání v kuchyni.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,463x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený pórek v těstíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist