Texaské hovězí maso

Suroviny

1 - 1,5 kg zadního hovězího masa
1/4 l světlého piva
1 citrón
2 lžíce worcesterské omáčky
3 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžička mletého pepře
1 lžička grilovacího koření
půl lžičky zázvoru
1 lžička mletému kuminu (římského kmínu)
sůl
chilli paprička
2 lžíce oleje na opečení masa

recept nemá fotografii

Postup

Do světlého piva přidáme šťávu z jednoho citrónu, worcesterskou omáčku, drobně nasekané cibule, prolisovaný česnek, med (lze nahradit dvěma lžičkami cukru), mletý pepř, grilovací koření, zázvor a mletý římský kmín (v nouzi normální mletý kmín). Promícháme a vložíme do toho maso v celku a necháme nejméně jeden den marinovat. Uležené maso vyjmeme, necháme okapat a prudce opečeme po všech stranách na dvou lžících oleje. Vyjmeme, dáme na pekáč, přidáme chilli papričku, zalijeme zbylou marinádou, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě, až maso změkne. Občas můžeme maso zkontrolovat a případně otočit. Teprve několik minut před koncem pečení odstraníme vrchní pekáč a necháme maso na povrchu zčervenat. Upečené maso nakrájíme na porce, přelijeme ho šťávou a podáváme ho s těstovinami (třeba i vícebarevnými) a nějakou tou zeleninou (rajčata, papriky..).


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,371x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Texaské hovězí maso


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist