Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem

Suroviny

180 g hladké mouky
140 g másla
3 vařené žloutky
90 g moučkového cukru
70 g mletých loupaných mandlí
1 lžíce rumu

Krém:
150 g másla
100 g čokolády
50 g moučkového cukru
1 lžíce rumu

moučkový a vanilinový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo rozetřeme s cukrem a s jemně nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme rum, mleté mandle a promícháme. Směs vložíme do odvážené mouky, rukama vypracujeme těsto a necháme ho krátce v chladnu odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše ho vyválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Pečeme je v hodně předehřáté troubě (asi 250 stupňů), jakmile začnou na okraji růžovět, vyndáme plech z trouby, sušenky z něj sesuneme na čistý vál nebo na prkénko a necháme na rovné ploše vychladnout. Vychladlá srdíčka spojujeme krémem a před podáváním je pocukrujeme. Možná obměna je u poloviny srdíček vykrojit vnitřek ještě menším srdíčkem. Čokoládový krém "vykukující" tímto otvorem je zajímavým zpestřením tohoto cukroví. V tomto případě však většinou zvolíme trochu větší vykrajovací formičku na základní tvar srdíčka.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 969x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist