Couračka (bramborová se zelím)

Suroviny

1.5 l vody
600 g brambor
300 g kysaného zelí
1 cibule
3 lžíce tuku
1 lžíce škvarků nebo slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce hladké mouky
sůl
2 zrnka pepře
kmín
(2 nožičky klobásy)

recept nemá fotografii

Postup

Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme koření a sůl a povaříme do poloměkka. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na tuku, zaprášíme moukou a ještě trochu osmahneme a přidáme k vývaru se zelím, který tím zahustíme. Tekutinu v polévce doplníme případně horkou vodou tak, aby bylo asi 1,5 litru polévky. Přidáme brambory, které jsme si mezitím oloupali a nakrájeli na kostičky a necháme je v polévce uvařit doměkka.
Nakonec do polévky přidáme škvarky nebo polorozpuštěnou slaninu, můžeme doplnit i klobásou pokrájenou na kolečka.
Poznámky:
Jde o dost vydatnou polévku, zvláště je-li dochucená klobásou. Potřebujeme-li trochu snížit její vydatnost, použijeme slaniny nebo škvarků pouze symbolické množství..Podáme-li k polévce čerstvý chléb, poslouží polévka i jako lehká večeře. Po návratu ze zimní procházky jistě přijde vhod! Až budete tuto polévku vařit podruhé, jistě připravíte minimálně dvojnásobné množství. Druhý den je totiž jako skoro všechny polévky s kysaným zelím ještě chutnější, než první.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,364x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Couračka (bramborová se zelím)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist